Kledingtips fotoshoot

Kledingtips fotoshoot

Heb je een fotoshoot geboekt bij LauLokerseFotografie? Wat supertof! Het kan lastig zijn om te bepalen wat je aan moet trekken, of wat je misschien juist moet vermijden. In deze blog geef ik je mijn tips! 

Stem je kleding af

op het seizoen

Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Zo is alles in de zomer mooi groen en zijn er in de herfst vooral veel warme (oranje getinte) kleuren terug te vinden. Wat de foto’s een extraatje meegeeft, is als je deze tinten mooi afstemt. Ik zal je uitleggen hoe ik dit precies bedoel, door middel van de foto’s die nu volgen.

Kledingtip fotoshoot zomer

Kledingtip zomer en lente

Deze foto is in de zomer genomen. De heide is paars en de bomen zijn mooi groen. Het is dan erg mooi als je lichte tinten draagt. Dit omdat er veel kleur in de natuur zit en de foto daardoor mooi rustig blijft. Op deze foto zie je dat de lichte kleuren gecombineerd zijn met enkele kleurige items. Dit kan erg tof zijn, maar let er wel op dat je er met deze kleding wel vergeleken met de rest extra uit zal springen. 

Kledingtip fotoshoot herfst

Kledingtip herfst

De herfst staat bekend om zijn mooie oranje tinten! Op iedere locatie in de herfst zal je deze kleuren terugzien. Ik vind het daarom altijd supertof als je deze kleuren dan terug laat komen in je outfit. Je kunt dan denken aan de oranjetinten die je op bovenstaande foto ziet, maar ook aan kleuren als bordeauxrood en okergeel. Dit combineert vaak mooi bij donkerblauw. 

Kledingtip winter
*Foto van Unsplash

Kledingtip winter

Een fotoshoot in de winter geboekt? Trek je dikste, zachtste trui aan! Samen met een toffe sjaal, een muts en misschien wel handschoenen kan dit superleuk op de foto staan. En wat makkelijk is, de accessoires kunnen we afwisselen zodat je foto’s mét en zónder accessoires hebt. Twijfel je over een accessoire? Laat het me dan gewoon even weten!

Vermijd

te donkere en felle kleuren

Een foto vol zwart-geklede mensen, dat ziet er wel heel somber uit! Ik geef daarom altijd als tip om zwart zoveel mogelijk te vermijden. Daarbij geeft zwarte kleding nog een nadeel: de camera ziet een groot verschil tussen jouw huidskleur en het zwarte van je kleding. Dit kan ervoor zorgen dat je op de foto soms bleker lijkt, dan je daadwerkelijk bent. En dat is natuurlijk zonde!

Naast zwarte kleding raad ik je ook aan felle kleuren te vermijden. Wat bedoel ik daarmee? Voornamelijk felrood is een kleur die vaak erg heftig op beeld overkomt. Een rood detail kan daardoor prachtig zijn, maar een geheel rode outfit kan vrij heftig overkomen op beeld. Op onderstaande foto zie je dan ook wat dit met het resultaat van je foto doet: je krijgt een prachtige foto, maar je springt er met zo een kleur wel heel erg uit. En dat is natuurlijk niet altijd perse gewenst als de foto niet specifiek om jou draait. 

Twijfel je of een kleur te fel is? Ik kijk graag met je mee!

Zwangerschap fotoshoot Zeeland

Op deze foto zie je dat bepaalde kleurcombinaties er voor kunnen zorgen dat je erg uit de foto springt. Dit is niet altijd gewenst en daarom raad ik je aan om rustige tinten te dragen. Voor deze foto was het toevallig wel heel tof omdat deze kleur terug kwam in de achtergrond en daarbij kon de trui ook uit waarbij er een wit overhemd overbleef.

Kledingtip fotoshoot

Met deze foto wil ik je een indruk geven wat kleur met een foto kan doen! Zie je dat mijn huidskleur op de linkse foto veel lichter lijkt dan op de rechtse foto? De foto’s zijn vrijwel na elkaar gemaakt. Omgeving speelt dus zeker een grote rol en dit is de reden dat ik je aanraad lichtere kleuren te dragen omdat dit het meest flaterend is voor je huidskleur.

Stem je kleding af

met de anderen

Misschien wel de belangrijkste tip: stem je kleding af op de rest! Je gaat waarschijnlijk niet alleen op de foto en het zal een groot verschil maken voor het resultaat of er een klein beetje nagedacht is over de combinatie van de kleding!

Zwangerschapsshoot Vlissingen

Dit stel koos allebei voor een lichte t-shirt waardoor ze mooi bij elkaar matchen. 

loveshoot oostkapelle

Hoewel ik het meest van lichte kleuren hou, had dit stel beide een leren jasje aangetrokken, wat ook weer wel een heel tof effect gaf!

fotoshoot in zeeland kledingtips

Ook deze meiden gingen voor een lichte top. Zeker in de zomer zorgt dit voor een prachtige frisse plaatjes!

Vermijd

drukke prints en grote logo's

Kledingtip-geen-grote-logo's
*Foto van Unsplash

Waar keek jij als eerste naar toen je deze foto zag? Grote kans dat het het logo was! Ik raad je af grote logo’s en drukke prints te dragen (bijvoorbeeld grote teksten/symbolen) omdat dit de aandacht van jullie afleidt.

Voorbeelden

van outfits die ik héél tof vind

Veel lichte kleuren, aardetinten en een sprankeltje lichtblauw. Dat vind ik echt het allermooiste! Hieronder doe je wat inspiratie op voor outfits die ik echt heel tof vond bij fotoshoots.

2 Responses

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *