Kledingtips fotoshoot

Kledingtips fotoshoot

Kledingtips voor een vriendinnen fotoshoot

Heb je een fotoshoot geboekt bij LauLokerseFotografie met je vriendinnen? Wat supertof! Wat ik het allerbelangrijkste vind bij iedere shoot, is dat jij op de foto staat, zoals jij bent. Draag je normaal een bril? Zet ‘m op! Voel je je niet fijn in een strak shirtje? Trek dan iets aan waar jij je wél fijn in voelt!

Maar natuurlijk is deze blog niet bedoeld om je alleen te vertellen wat je niét aan moet trekken. Want wat zijn mijn kledingtips dan wel?

Kledingtip 1: Tijdloze kleding, of juist niet?

Vind je het leuk om mee te gaan in de trends van nu? Hoe tof is het dan als je een trendy outfit aantrekt, net als alle influencers van tegenwoordig? Jouw Instagram zal na de shoot nog toffer zijn dan die van Instagrammers met meer dan een paar duizend volgers!

Wel is het handig als je overlegt met je vriendinnen wat jullie aan gaan trekken. Trek jij een broek aan met panterprint, en je vriendin een trui met een slangenprintje? Dat is misschien een beetje to much.

Inspiratie nodig voor toffe trends? Bekijk eens wat lookbooks van jouw lievelingskledingmerken of scroll eens door de Insta van die toffe influencer. Ik weet zeker dat je inspiratie op kunt doen!

Kledingtip 2: Zal ik streepjes dragen? Of eerder een fluorescerend shirt?

Zoals ik net al schreef. Stem je outfit altijd even af met de andere meiden. Draag jij een fel shirt, en een vriendin van jou eentje met heftige streepjes? Dat wordt best een beetje druk! Ga daarom eerder voor iets rustigere tinten.

Kledingtip 3: Welke kleur kan ik het beste dragen tijdens een fotoshoot?

Zoals je kan zien in mijn feed op Instagram, en mijn portfolio hier op mijn website, hou ik ontzettend van aardetinten. Nu ben ik absoluut geen kenner dus laat ik even verklaren welke kleuren ik hiermee bedoel; wit, zwart, grijs, legergroen, bordeauxrood en okergeel. Hier zit voor iedereen wel een geschikte kleur tussen, en het past áltijd ontzettend mooi bij de omgeving! Het voordeel van deze kleuren is ook dat ze eigenlijk nooit met elkaar kunnen vloeken. Winning!

Kledingtip 4: Allemaal dezelfde kleur dragen tijdens de fotoshoot of beter van niet?

Lastige vraag! Soms vind ik het súpertof wanneer iedereen dezelfde kleur aan heeft. Bijvoorbeeld, wanneer iedereen een wit topje aan heeft. Maar wanneer je dan weer allemaal volledig in het wit gaat, dan wordt het weer een beetje to much, bijna eng, snap je me? Kijk dus zelf vooraf even of het er nog wel natuurlijk uitziet, dat is het beste!

En kunnen jullie écht niet kiezen wat je moet dragen tijdens de fotoshoot?

Laat me het weten! Het is altijd mogelijk om verschillende outfits te dragen tijdens een shoot.  Een slimme laatste tip is om te wisselen in accessoires. In de winter kan je bijvoorbeeld iets van een tof petje en een sjaal dragen. Wanneer je die dan tijdens de shoot even af doet krijgen we direct hele andere foto’s!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *