Kledingtips fotoshoot

Kledingtips fotoshoot

Kledingtips voor een fotoshoot

Heb je een fotoshoot geboekt bij LauLokerseFotografie? Wat supertof! Wat ik het allerbelangrijkste vind bij iedere shoot, is dat jij op de foto staat, zoals jij bent. Draag je normaal een bril? Zet ‘m op! Voel je je niet fijn in een strak shirtje? Trek dan iets aan waar jij je wél fijn in voelt!

Maar natuurlijk is deze blog niet bedoeld om je alleen te vertellen wat je niét aan moet trekken. Want wat zijn mijn kledingtips dan wel?

Kledingtip fotoshoot 1: Stem je kleding af op het seizoen

Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Zo is alles in de zomer mooi groen en zijn er in de herfst vooral veel warme (oranjegetinte) kleuren terug te vinden. Wat de foto’s een extraatje meegeeft, is als je deze tinten mooi afstemt. Ik zal je uitleggen hoe ik dit precies bedoel, door middel van de foto’s die nu volgen! 

Kledingtip fotoshoot zomer

Kledingtip zomer en lente

Deze foto is in de zomer genomen. De heide is paars en de bomen zijn mooi groen. Het is dan erg mooi als je lichte tinten draagt. Dit omdat er veel kleur in de natuur zit en de foto daardoor mooi rustig blijft. Op deze foto zie je dat de lichte kleuren gecombineerd zijn met enkele kleurige items. Dit kan erg tof zijn, maar let er wel op dat je er met deze kleding wel vergeleken met de rest extra uit zal springen. 

Kledingtip fotoshoot herfst

Kledingtip herfst

De herfst staat bekend om zijn mooie oranje tinten! Op iedere locatie in de herfst zal je deze kleuren terugzien. Ik vind het daarom altijd supertof als je deze kleuren dan terug laat komen in je outfit. Je kunt dan denken aan de oranjetinten die je op bovenstaande foto ziet, maar ook aan kleuren als bordeauxrood en okergeel. Dit combineert vaak mooi bij donkerblauw. 

kledingtip fotoshoot winter

Kledingtip winter

Een fotoshoot in de winter geboekt? Trek je dikste, zachtste trui aan! Samen met een toffe sjaal, een muts en misschien wel handschoenen kan dit superleuk op de foto staan. En wat makkelijk is, de accessoires kunnen we afwisselen zodat je foto’s mét en zónder accessoires hebt. Twijfel je over een accessoire? Laat het me dan gewoon even weten!

Kledingtip fotoshoot 2: Vermijd te donkere en felle kleuren

Een foto vol zwart-geklede mensen, dat ziet er wel heel somber uit! Ik geef daarom altijd als tip om zwart zoveel mogelijk te vermijden. Daarbij geeft zwarte kleding nog een nadeel: de camera ziet een groot verschil tussen jouw huidskleur en het zwarte van je kleding. Dit kan ervoor zorgen dat je op de foto soms bleker lijkt, dan je daadwerkelijk bent. En dat is natuurlijk zonde!

Naast zwarte kleding raad ik je ook aan felle kleuren te vermijden. Wat bedoel ik daarmee? Voornamelijk felrood is een kleur die vaak erg heftig op beeld overkomt. Een rood detail kan daardoor prachtig zijn, maar een geheel rode jurk is daardoor vrij heftig aanwezig en kan je beter thuis in de kast laten hangen. Ook felle neonkleuren zou ik dus vermijden. 

Twijfel je of een kleur te fel is? Ik kijk graag met je mee!

Kledingtip fotoshoot 3: Overleg met anderen!

Misschien wel de belangrijkste tip: stem je kleding af op de rest! Je gaat waarschijnlijk niet alleen op de foto en het zal een groot verschil maken voor het resultaat of er een klein beetje nagedacht is over de combinatie van de kleding!

En kunnen jullie écht niet kiezen wat je moet dragen tijdens de fotoshoot?

Laat me het weten! Het is altijd mogelijk om verschillende outfits te dragen tijdens een shoot.  Een slimme laatste tip is om te wisselen in accessoires. In de winter kan je bijvoorbeeld iets van een tof petje en een sjaal dragen. Wanneer je die dan tijdens de shoot even af doet krijgen we direct hele andere foto’s!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *