Review: retroprints Fotofabriek

Fotofabriek-retroprints

Van Fotofabriek mocht ik de retroprints uit hun assortiment testen. Superleuk! Als er foto’s zijn waar ik dol op ben, zijn het namelijk wel retroprints met hun ouderwetse polaroidvibe.

foto polairoidvibe

Voorafgaand aan het bestellen van de retroprints, had ik contact met Linda van de klantenservice. Op al mijn mailtjes en vragen kreeg ik ontzettend snel antwoord. Dit is erg fijn! Op de website van Fotofabriek is het zelfs mogelijk om je vraag te stellen in een chat. Erg handig als je bijvoorbeeld even tegen een technisch probleempje aanloopt. Daar had ik overigens geen last van, want het bestellen van retroprints heb je echt in 5 minuten gedaan en is erg makkelijk. Je uploadt je bestanden op de website en wanneer je dit gedaan hebt, hoef je alleen nog maar te checken of de uitsnede die Fotofabriek van je foto’s maakt, is zoals jij dit wil.

Niet alleen de klantenservice is snel, want de productie ook! Ik bestelde mijn retroprints om 10.30 en de volgende dag had ik ze al in de brievenbus. Fijn dat je in ieder geval geen weken hoeft te wachten voordat je de foto’s ook echt in je huis kan hangen! Met die foto’s kan je namelijk echt alles trouwens. Hang ze bijvoorbeeld aan een touwtje, aan een leuk kaartenrek, of plak ze zo op de muur. Wat jij maar leuk vindt!

foto van fotoshoot
Retroprint foto

Wat ik als fotograaf altijd erg belangrijk vind, is dat de kleuren op het papier overeenkomen met hoe ik ze horen te zijn. En gelukkig! Dat deden ze. Daarbij hebben de kaartjes een matte finish. Dat vind ik zelf altijd het mooiste voor foto’s dus hartstikke fijn dat Fotofabriek er ook zo over denkt 😉 

Als je de foto’s van dichtbij bekijkt zijn ze iets pixelliger dan ik gewend ben van bijvoorbeeld een normale afgedrukte foto, maar ik vind dit zelf geen probleem. Een foto hoor je namelijk wel van een afstandje te bekijken. 

Wat ik als fotograaf altijd erg belangrijk vind, is dat de kleuren op het papier overeenkomen met hoe ze horen te zijn. En gelukkig! Dat deden ze. Daarbij hebben de kaartjes een matte finish. Dat vind ik zelf altijd het mooiste voor foto’s dus hartstikke fijn dat Fotofabriek er ook zo over denkt 😉 

Als je de foto’s van dichtbij bekijkt zijn ze iets pixelliger dan ik gewend ben van bijvoorbeeld een normale afgedrukte foto, maar ik vind dit zelf geen probleem. Een foto hoor je namelijk wel van een afstandje te bekijken. De prijs/kwaliteit is dan ook echt top. Voor 8 foto’s betaal je maar €4,99. De foto’s zijn ongeveer 10 bij 12 centimeter en je bestelt ze vanaf 8 stuks.

Wil je jouw foto’s afdrukken bij Fotofabriek? Kijk dan op deze pagina over foto’s afdrukken bij Fotofabriek. 

Wil je geen losse foto’s afdrukken maar ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het maken van een fotoboek? Bekijk dan de opties die Fotofabriek je biedt voor het maken van een fotoboek.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *