newborn fotoshoot

Zeeland

Ah, wat supertof dat jullie overwegen een newbornshoot in Zeeland te doen! Tijdens een newbornshoot leg ik jullie op een relaxte manier vast met jullie baby. Dat doen we lekker vertrouwd in jullie eigen huis.

newborn fotoshoot in zeeland

Tijdens een newbornshoot vind ik het belangrijk om échte momenten te creëren en dit vervolgens te fotograferen. Een voorbeeld kan zijn zoals bovenstaande foto. Lekker knuffelen met de baby in jullie armen. Natuurlijk maak ik ook foto’s van de baby apart op een mooi kleedje.

vader en zoontje newbornshoot

Om een fijne afwisselende serie te maken, fotograferen we door het hele huis. Plekken waar ik vaak foto’s maak zijn de woonkamer, de babykamer en jullie slaapkamer. Natuurlijk als jullie daar oke mee zijn.

moeder en kind fotoshoot

We nemen de tijd die we nodig hebben voor de fotoshoot. Om relaxte foto’s te kunnen maken, is een rustige sfeer belangrijk. Zeker geen gehaast dus, maar alles lekker op zijn tijd. Meestal zijn we zo’n 1 a 1,5 uur bezig met een shoot.

Baby-fotoshoot-Walcheren
Grote-broer-fotoshoot
fotoshoot op bed newborn

Tijdens een newborn reportage maak ik graag een diverse serie aan foto’s. Vaak zijn dit foto’s van de baby apart, van de ouders apart met de baby en jullie allemaal samen. Grote broers of zussen kunnen natuurlijk ook op de foto tijdens deze fotoshoot.

eerste kindje fotoshoot

de prijs

van een newborn fotoshoot in Zeeland

€199,-

inclusief 10 zelf uitgekozen foto’s
exclusief reiskosten van €0,25 p/km vanaf ‘s-Gravenpolder

wil je meer dan 10 foto’s uitzoeken?
€5,- per foto
of alle foto’s voor €100,-

tijdens een shoot maken we tussen de 50 en 75 foto’s.

veelgestelde vragen

over een newborn fotoshoot in Zeeland

Het beste moment om een newbornshoot in te plannen is wanneer je ongeveer 20/25 weken zwanger bent. Dan weet je bijna zeker dat er nog een plekje in mijn agenda is voor de newbornshoot.

De datum plan ik altijd op basis van de uitgerekende datum. De meeste stellen kiezen ervoor om een newbornshoot te doen rond de 7 en 10 dagen. Dan is het kindje nog erg klein en slaapt het nog erg veel. Ook is het mogelijk om expres juist iets langer te wachten, om zo meer de expressie en eigenheid in het gezichtje te kunnen herkennen op de foto’s.

Het is fijn als jullie mij op de hoogte houden van de geboorte. We kijken dan of de geplande datum nog steeds oke is of dat we deze datum verzetten (indien mogelijk).

Tijdens een newbornshoot maak ik foto’s van jullie met z’n drietjes, met iedere ouder apart samen met het kindje en van het kindje alleen. Wanneer jullie al kindjes hebben maken we ook foto’s met de broers en zussen erbij.

Ja! Ik maak alleen geen gebruik van inwikkeltechnieken en stop baby’s ook niet in mandjes of dat soort (gekke) andere dingen. Ik wil dat de foto’s zo realistisch blijven. Dus we maken wel foto’s maken in het babybedje, op jullie grote bed, in de wieg, op een kleedje en in jullie handen. Net wat lukt en waar het licht in jullie huis het mooiste is. 

Lichtinval vind ik een van de belangrijkste dingen tijdens een fotoshoot met een baby. Ik fotografeer daarom het liefst in de lichtste ruimtes van het huis. Het is fijn als deze ruimtes wat opgeruimd zijn (voor zo ver dat dit kan in deze fase natuurlijk haha) en dat de rolluiken omhoog zijn of de jaloezieën open.

Wanneer jullie het leuk vinden om foto’s te maken in jullie eigen slaapkamer, raad ik jullie aan een effen dekbed op het bed te doen in een zo licht mogelijke kleur. 

Tijdens de fotoshoot maak ik graag gebruik van dekentjes die jullie al hebben. Vooral beige tinten of wit kan erg mooi zijn. Maar een roestbruine warme kleur kan ook erg mooi zijn. Verzamel vooral een stapeltje met de dekentjes die jullie al hebben zodat ik hier naar kan kijken.

 

Houd het lekker rustig! Vermijd teksten of logo’s omdat de aandacht hiermee van de baby afgeleid wordt. Bij voorkeur kies je voor een lichte kleur in plaats van voor een donkere kleur. Hoe rustiger hoe beter. Het makkelijke van een shoot thuis: je kunt altijd even shooten.

babykamer detail foto
Knuffelen-baby
Babykamer-foto

bekijk

deze blog eens:

Tijdens deze baby lifestyle shoot ging ik langs bij dit 4 maanden oude meisje. Ik fotografeerde haar samen met haar mama. In onderstaande blog deel ik wat plaatjes die ik maakte op de prachtige babykamer. Wat een fijne shoot!

benieuwd

naar meer foto's?

Benieuwd naar meer foto’s of tips voor jullie newbornfotoshoot? Op mijn Instagrampagina @baby.by.laulokerse deel ik tips met je voor jullie newbornshoot. Als je vragen hebt mag je die natuurlijk altijd aan me stellen. Ik help jullie graag!

lieve woorden

van eerdere klanten

Wil je een newbornshoot in Zeeland boeken?